Φουλίδης Ηλίας

Το 1994 ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης μελετώντας πιάνο υπό την καθοδήγηση της κ. Βιολέτας Γρηγοριάδου.

Το 2003 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο με την γνωστή πιανίστρια κ. Μερώπη Κολλάρου και έλαβε το πτυχίο του με διάκριση που του απονεμήθηκε παμψηφεί.

Από το 2003 ως το 2008 σπούδασε στο Κονσερβατόριο της Μόσχας του Πανεπιστημίου Τσαϊκόφσκι ως υπότροφος σπουδαστής του Μουσικού Συλλόγου ‘GinaBachauer’ με την ευγενική χορηγία της κ. Θέκλας Μαρινίδου.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο υπό την διδασκαλία της Vera Gornostaeva (μαθήτρια και βοηθός του H. Neuhaus) και τον διάσημο πιανίστα Maxim Philippov. Ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του ως σολίστας και έλαβε το πτυχίο του με διάκριση που του απονεμήθηκε παμψηφεί. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ανώτατου επιπέδου από διάσημους σολίστες, όπως M. Rostropovich, A. Atanasov, M. Ovchinnikov, Γιάννα Πολυζωϊδου και Κατερίνα Πολυζωϊδου.

Από το 2010 έως το 2013 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές ως σολίστας στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Anton Bruckner στο Λίντς της Αυστρίας υπό την διδασκαλία του διάσημου πιανίστα Oleg Marshev. Ολοκλήρωσε επιτυχώς τις μεταπτυχιακές του σπουδές ως σολίστας με διάκριση που του απονεμήθηκε παμψηφεί.

Έχει δώσει συναυλίες σε χώρες όπως Ελλάδα, Ρωσία, Τσεχία, Αυστρία, Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία. Το 2011 έλαβε μέρος στην πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση Ιταλών συνθετών “Francesco Sangalli” και “Adolfo Foumagalli” στην Ιταλία.Το 2014 παίρνει το 4ο βραβείο στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του “Mauro Paolo Monopoli Prize” στην Ιταλία.

Το 2015 παίρνει ειδικό βραβείο ως καλύτερος Έλληνας διαγωνιζόμενος στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του “Γιώργου Θύμη”.

Τον ίδιο χρόνο παίρνει μέρος στο τετραήμερο μουσικό φεστιβάλ του “Μίκη Θεοδωράκη” που πραγματοποιήθηκε στο Λίντς της Αυστρίας.

Καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και στο Ωδείο Δυτικης Ελλάδος.

 

Σχόλια:

  • Oleg Marshev Concert pianist, professor of “A. Bruckner” University In many occasions

I had a chance to appreciate his great pedagogic gift. These capacities putting together with the teaching experience he had during his studies here in Linz and in Moscow as well as his teaching experience during his work in Greece make him a brilliant teacher.

 

  • Sven Birch Δανέζος πιανίστας και μαέστρος.

Ο Φουλίδης Ηλίας έχει ενα εντυπωσιακό στυλιστικό εύρος και μια αξιόπιστη τεχνική πιάνου.

 

  • Till Alexander Korber Γερμανός συνθέτης και πιανίστας.

Οι ερμηνείες του ειναι ξεκάθαρες και εξαιρετικά ευφυείς.