Τσιάντας Δημήτρης

Ο Δημήτρης Τσιάντας γεννήθηκε στην Δυτ.Γερμανία το 1975. Επέστρεψε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Ο πατέρας του ώς ενεργό μέλος στον μουσικό σύλλογο “ΟΡΦΕΑΣ” Αγρινίου τον ώθησε στην μουσική από την ηλικία των 8 ετών. Τις μουσικές του σπουδές τις έκανε με δάσκαλο τον Ιωάννη Καραμπέτσο (κορυφαίος Α’ τρομπετίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών) στο Ωδείο της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών. Από εκεί πήρε το πτυχίο τρομπέτας με βαθμό ΆΡΙΣΤΑ (9,8) και το δίπλωμα τρομπέτας με βαθμό ΆΡΙΣΤΑ (9,5).Τις θεωρητικές του σπουδές τις έκανε στο Δημοτικό Ωδείο Μεσολογγίου με δάσκαλο τον Σπύρο Χολέβα με βαθμό ΆΡΙΣΤΑ.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τρομπέτας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με καθηγητές τους Παναγιώτη Καίσαρη, Ιωάννη Καραμπέτσο, Παναγιώτη Μπαλαμό και του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με καθηγητή τον Αντώνη Γεροχριστοδούλου.

Το έτος 2007 έγινε καθηγητής τρομπέτας στην Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου. Από το σχολικό έτος 2015 διδάσκει τρομπέτα στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με την Συμφωνική Ορχήστρα Πατρών “Sinfonica” στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Πανεπιστημιακό Κέντρο Πατρών, με το συγκρότημα μουσικής δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Μεσολογγίου, την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Αγρινίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Μεγάλη του γένους σχολή στην Κωνσταντινούπολη και το Ωδείο Δυτικής Ελλάδος σε έργα για τρομπέτα του Kurt Weill, Johhan Humel, Tommaso Albinoni.

Είναι μέλος της Ορχήστρας Πατρών “Sinfonica” και του συγκροτήματος μουσικής δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Μεσολογγίου.

Διδάσκει τρομπέτα στο Ωδείο Δυτικής Ελλάδος