Σπύρος Κριάρης

Ο Σπύρος Κριάρης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το έτος 1988. Μεγάλωσε στο Αγρίνιο όπου και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα σε ηλικία μόλις 9 ετών. Η αγάπη του για τη μουσική ήταν αυτή που τον ώθησε να φοιτήσει και αποφοιτήσει επιτυχώς από το μουσικό σχολείο Αγρινίου. Η μουσική του σταδιοδρομία συνεχίστηκε, καθώς ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο σαξόφωνο δίπλα στον διεθνούς φήμης σολίστ Θεόδωρο Κερκέζο με τον οποίο και τις ολοκλήρωσε παίρνοντας το δίπλωμα σαξοφώνου με άριστα. 

Έχει παρακολουθήσει master class με τους Jean-Marie Londeix (ιδρυτή της παγκόσμιας επιτροπής σαξοφώνου), Eric Honour, Leo Saguiguit κ.α.

Έχει αποτελέσει μέλος στο κουαρτέτο σαξοφώνων της νομαρχίας Πειραιώς, με συμμετοχή σε διάφορες καλλιτεχνικές και μουσικές δραστηριότητες (συναυλίες στη λυρική σκηνή Αθηνών , Μέγαρο μουσικής Αθηνών, εκπαιδευτικές συναυλίες και διάφορες συναυλίες στην περιφέρεια της νομαρχίας Πειραιά και άλλες Περιφέρειες).

Είναι ενεργό μέλος στη φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου όπου κατέχει θέση καθηγητή σαξοφώνου και έχει συμμετάσχει με αυτή σε διαφορά διεθνή φεστιβάλ (τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό).

Επιπρόσθετα αποτελεί ενεργό μέλος του rhythmic blues/rock σχήματος “Blues Diaries” έχοντας συνεργασίες με γνωστά ονόματα του χώρου της blues/rock σκηνής όπως  Blues Wire, Michael Dotson Chicago Blues, Blues Cargo, George Gakis & Troublemakers καθώς και με καλλιτέχνες της έντεχνης μουσικής σκηνής όπως Μίλτο Πασχαλίδη, «Χαΐνηδες» ενώ δραστηριοποιείται έντονα και στο χώρο της jazz σκηνής με διάφορες συνεργασίες. 

Διδάσκει: ΣΑΞΟΦΩΝΟ

.