Σοφία Καπλάνη

 

Η Σοφία Καπλάνη ξεκίνησε τις Μουσικές τις σπουδές στο Εθνικό ωδείο Αθηνών στο πιάνο και θεωρητικά της μουσικής παίρνοντας τα πτυχία Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Συνέχισε με σπουδές στο κλασσικό σαξόφωνο στο ωδείο Φίλιππος Νάκας ολοκληρώνοντας με σπουδές σε jazz αυτοσχεδιασμούς.Παρακολούθησε στην Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας το 2009 Master class σαξοφώνου στο τμήμα του Jonh Sampen, Σεμινάριο Σαξοφώνου με τον Θεόδωρο Κιρκέζο, Master class σαξοφώνου με τους Eric Honour @ Leo Saguiguit, επίσης σεμινάριο τραγουδιού με την Αλθαία Παπούλια καθώς σεμινάρια «Κινησιολογίας και διεύθυνσης», και «φωνητικής τεχνικής και διεύθυνση χορωδίας» με τον Μίλτο Λογιάδη και την Χριστίνα Γιαννακοπούλου.

Έχει μεγάλη Μουσική δραστηριότητα από τις πιο σημαντικές είναι η συμμετοχές της με το σύνολο Νεφέλη στο «the art High school Ploiesti» της Ρουμανίας , η συμμετοχή της στις «Διαδρομές στον κόσμο της κλασσικής μουσικής» που οργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου, η συμμετοχή της στις συναυλίες «Αve Maria» και «Φόβος και έλεος» που οργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η συμμετοχή της στο «φεστιβάλ χορωδιών και φιλαρμονικών» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και άλλες πολλές.

Το 1987 ξεκίνησε να διδάσκει σε Μουσική Σχολή Αγρινίου. Το 2006 έως το 2011 επιτέλεσε καθηγήτρια σαξοφώνου στο Μουσικό σχολείο Αγρινίου. Από το 2007 διδάσκει στο Ωδείο Δυτικής Ελλάδος. Έγινε ενεργό μέλος του Μουσικού Ομίλου Ιωσήφ Ρωγών Μεσολογγίου το 2012. Διευθύνει τις χορωδίες του «Μουσικού Ομίλου Ιωσήφ Ρωγών», του «Δήμου Αρακύνθου», καθώς και του «Συλλόγου γυναικών Αστακού». Παράλληλα ασχολείται με την προετοιμασία για την εισαγωγή των μαθητών στα Μουσικά Πανεπιστήμια.