Κοσμάς Παπακωστόπουλος

O Κοσμάς Παπακωστόπουλος γεννήθηκε το 1992 στο Αγρίνιο, όπου και μεγάλωσε. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του, θεωρητικές και πρακτικές, στα επτά του χρόνια όπου παράλληλα άρχισε να σπουδάζει κλασικό βιολί . Έχει πτυχίο αρμονίας και δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής σχολής του ΤΕΙ Ηπείρου Άρτας με ειδικότητα στο παραδοσιακό βιολί.

Ως βιολιστής υπήρξε βασικό μέλος σε αρκετές αξιόλογες ορχήστρες και έχει στο ενεργητικό του πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ως παραδοσιακός κλαρινίστας πήρε τα πρώτα του μαθήματα δίπλα στον δεξιοτέχνη Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο. Παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «ερμηνεία-εκτέλεση της παραδοσιακής μουσικής», ειδικότητα παραδοσιακό κλαρίνο, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδηστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει ως μουσικός σε συναυλίες, δισκογραφία, παραστάσεις καθώς και σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα με πολλούς σύγχρονους συνθέτες και τραγουδιστές από τον έντεχνο λαϊκό χώρο, αλλά και από τον χώρο της παραδοσιακής μουσικής.

Σήμερα είναι καθηγητής του Ωδείου Δυτικής Ελλάδας στην τάξη του παραδοσιακού κλαρίνου. Επίσης είναι καθηγητής παραδοσιακού βιολιού στις σχολές Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι.

Είναι μέλος του μουσικού σχήματος Sibemoria.