Άκης Σαγάνης

O Άκης Σαγάνης γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 29/12/1987 και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Από μικρός είχε έφεση στα κρουστά και τα τύμπανα με αποτέλεσμα το 2002 να ξεκινήσει μαθήματα.

Έχει κάνει μαθήματα με τους Λάκη Τσιατσιάμη, Χρήστο Καντζέλη και Κώστα Λάμπρη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Dave Weckl, Κώστα Αναστασιάδη, Σπύρο Παναγιωτόπουλο, Μιχάλη Καπιλίδη, Γιάννη Σταυρόπουλο, Σωτήρη Ντούβα, Βαγγέλη Καρίπη, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Δημήτρη Λάππα και Παναγιώτη Ανδρέου.

Είναι σπουδαστής στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Σχόλης Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι Ηπείρου στην Άρτα με όργανο επιλογής τα Παραδοσιακά Κρουστά υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Παραδοσιακών Κρουστών του Τμήματος Ελευθέριο Παύλου.

Από το 2004 εργάζεται επαγγελματικά ως μουσικός σε διάφορα λαϊκά, παραδοσιακά, έντεχνα και τοπικά ροκ σχήματα. Έχει συνεργαστεί με τους Κώστα Χατζή, Παναγιώτη Λάλεζα, Θανάση Κομνηνό, Ηλία Παλιουδάκη, Λίνο Κόκοτο, Τάσο Κρυστάλλη, Λευτέρη Μυτιληναίο, Πέτρο Ίμβριο, Πάνο Καλίδη, Ανδρέα Στάμο, και πολλούς ακόμη.

Επίσης συμμετέχει και είναι βασικό μέλος στο:

✓ Εξωτερικό Εργαστήρι Ορχήστρας και Σύνθεσης του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής που έχει ως στόχο την ανακατασκευή των μουσικών κομματιών με απώτερο σκοπό την ανάλυση και την αποδόμηση τους, ώστε να αλλάξει στο μουσικό κομμάτι το πλαίσιο και η αισθητική, υπό την εποπτεία του Πανεπιστημιακού υπότροφου Νίκου Ορδουλίδη

✓ Εξωτερικό Εργαστήρι Βαλκανικής και Οθωμανικής Μουσικής, Ιστορίας και Πολιτισμών ‘’Narda’’ του ίδιου τμήματος με στόχο την μελέτη και την ανάδειξη αυτών των μουσικών υπό την καθοδήγηση του Μουσικολόγου Καθηγητή Μάρκου Σκούλιου

✓ Μουσικό σχήμα “Fly all over and cover!” στο οποίο οι μουσικές που πραγματεύεται είναι παραδοσιακές και λαϊκές μελωδίες προερχόμενες από την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου του Αίμου.

✓ Μουσικό σχήμα De Sade Exupery όπου αυτή την περίοδο ηχογραφεί τον νέο τους δίσκο.

Ακόμη έχει συμμετάσχει στο 7ο και 8ο Lake Party στην λίμνη Τριχωνίδα με την ροκ μπάντα The Big Band Theory παίζοντας γνωστές διασκευές αλλά και δικά τους κομμάτια.

Κατά την διάρκεια του 8ου Art Festival Τ.Λ.Π.Μ οργάνωσε και παρουσίασε σεμινάριο με θέμα «Ο ρυθμός στα τύμπανα: μια δομική προσέγγιση».

Συνεχίζει να είναι ενεργός μουσικός έως σήμερα και δραστηριοποιείται σε διάφορες πόλεις.

Διδάσκει Τύμπανα στο Ωδείο Δυτικής Ελλάδος